Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2009

Μετάλλιο τακτικής!

Θα ξεκινήσω σήμερα με συγχαρητήρια στην Εθνική μας ομάδα για την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου. Είναι μεγάλη επιτυχία για το ελληνικό μπάσκετ και αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους όσοι συνέβαλαν σε αυτό.

Ήταν ένα παιχνίδι τακτικής και νίκησε η Εθνική μας η οποία είχε καλύτερη λογική από τη Σλοβενία. Παίξαμε πολύ καλή άμυνα τόσο μέσα στη ρακέτα όσο και εκτός αυτής, είχαμε πολύ καλές περιστροφές και φανήκαμε πολύ δυνατοί στο ριμπάουντ, που είναι ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία σε αυτά τα ματς.

Ο Σοφοκλής ήταν καταπληκτικός, αυτή ήταν η καλύτερη βραδιά του. Ήταν κυρίαρχος και στις δύο ρακέτες, όχι μόνο επιθετικά, αλλά και στην άμυνα ενώ στα συν είναι ότι έβαλε και τις βολές αφού δεν είναι σταθερά εύστοχος από τη γραμμή του φάουλ.

Μολονότι δεν είχαμε σκορ από τον Σπανούλη, ο οποίος τράβηξε την Εθνική μας σε όλη τη διοργάνωση, βρήκαμε και ορισμένα κρίσιμα καλάθια από τον Φώτση.

Όλοι όμως έκαναν σπουδαία δουλειά, όπως για παράδειγμα ο Πρίντεζης. Γενικά στα τελευταία ματς του Ευρωμπάσκετ, ο Πρίντεζης έκανε αθόρυβη δουλειά, όπως έκανε κι ο Ζήσης ειδικά στην άμυνα. Το λέω αυτό για να μην βλέπουμε μόνο αυτούς που βάζουν πόντους.

Κι ο Καλάθης έδειξε πολύ καλά στοιχεία. Όταν αποκτήσει μεγαλύτερη ωριμότητα και γνώση του ευρωπαϊκού μπάσκετ θα είναι ένας πολύ καλός γκαρντ.

Οφείλω να σας ενημερώσω, τέλος, ότι δεν έγραψα τις σκέψεις μου χθες, μετά τον ημιτελικό με την Ισπανία, διότι την ώρα του αγώνα ταξιδεύαμε με την ομάδα μου τον Πανελλήνιο, στη Θεσσαλονίκη και δεν είχα τη δυνατότητα να τον παρακολουθήσω.

1 σχόλιο:

  1. Συγχαρητήρια στην αγαπημένη μας εθνική για άλλη μια φορά.
    Συμφωνώ ήταν ο πιο τακτικός αγώνας της ομάδας σε αυτό το eurobasket με εξαιρετική άμυνα και ορθολογικότερη ανάπτυξη στην επίθεση.
    Είμαι περίεργος γιατί δεν τροφοδοτούνται περισσότερο με πλάτη στο καλάθι ο Σόφο και ο Μπουρούζης. Όποτε αυτό συμβαίνει η εθνική παρουσιάσει ένα συμπαγές μέτωπο.
    Και πάλι μπράβο στο Eλληνικό basket και την εθνική μας για αυτή τη μακρόχρονη πορεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή