Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2009

Μέταλλο νικητή

Το πιο σημαντικό σε έναν αγώνα είναι να παίρνεις το αποτέλεσμα, αυτό έχει σημασία, το γεγονός ότι η Εθνική μας ομάδα είναι πάλι στην τετράδα.

Καταλυτικό ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα με την Τουρκία και την πρόκριση της Εθνικής μας έπαιξε το γεγονός ότι μπήκαν τα μεγάλα σουτ. Ο Σπανούλης ήταν καταπληκτικός, έχει φοβερή ποιότητα και έφερε σε πέρας τα ηγετικά καθήκοντα που έχει αναλάβει. Αλλά κι Ζήσης βοήθησε σε άμυνα κι επίθεση, κι ο Φώτσης εξαιρετικός με μεγάλη συνδρομή και στα ριμπάουντ.

Δεν θα έπρεπε να ξεχωρίσουμε παίκτες γιατί όλοι έχουν συμβολή στην επιτυχία, όλοι έπαιξαν καλά. Για παράδειγμα κι ο Πρίντεζης ήταν πολύ καλός στα καθήκοντά του.

Αλλά κερδίσαμε και χάρη στην άμυνά μας στην παράταση. Εκεί βοήθησαν τα χαμηλά σχήματα που χρησιμοποιήσαμε, σε μια βραδιά που η τακτική μας, ήταν καλή.

Γενικότερα η Εθνική μας προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τα «μις ματς», τη διαφορά ύψους δηλαδή ορισμένων παικτών της έναντι αντιπάλων, ενώ οι Τούρκοι χρησιμοποίησαν άμυνες ζώνης στα κρισιμότερα σημεία του αγώνα. Ειδικά στο τέλος, δεν αντιδράσαμε καλά με τα λάθη που κάναμε απέναντι στη ζώνη, αλλά αφού βάλαμε τα μεγάλα σουτ, δεν μας στοίχισαν τα λάθη.

Κι αυτό που μέτρησε επίσης, πλην της τακτικής, είναι το τσαγανό που έδειξε η Εθνική μας. Μολονότι ανανεώθηκε σημαντικά το έμψυχο δυναμικό της, αυτή η ομάδα έδειξε μέταλλο νικητή επιδεικνύοντας το κύριο χαρακτηριστικό των Ελλήνων αθλητών, την ψυχή, στοιχείο και είναι σήμα κατατεθέν του ελληνικού αθλητισμού και του μπάσκετ ειδικότερα.

Όσο για τον αυριανό αγώνα, τα λέει όλα το ότι είναι είναι ένα παιχνίδι που οδηγεί στον τελικό. Οι Ισπανοί έχουν ανακτήσει τον καλό τους εαυτό κι η ελληνική ομάδα θα πρέπει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να «προσγειωθεί» και να συγκεντρωθεί σε αυτό το παιχνίδι.

1 σχόλιο:

  1. δυστυχώς δεν είχαμε την πολυτέλεια να βάλουμε έναν έμπειρο γκαρντ στα κρίσιμα λεπτά...ο σπανούληες έπαιξε 42 λεπτά,τι άλλο να κανει ο ανθρωπος; λογικό ήταν να θολώσιε λίγο στο τέλος...με ένα μόνο γκαρντ ακόμα (πχ Διαμαντιδης) θα χτυπάγαμε χρυσό μετάλλιο, τώρα λίγο πιο δύσκολα, συμφωνείτε;
    Αλέξανδρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή