Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2009

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ

Φίλες και φίλοι γεια σας.

Με χαρά αποδέχτηκα την πρόταση του αθλητικού τμήματος του in.gr να μοιράζομαι σκέψεις και απόψεις για το Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας, στο οποίο θα λάβει μέρος η Εθνική μας ομάδα, με σκοπό μια ακόμη διάκριση.

Από τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου και δοθείσης κάθε ευκαιρίας, σε τακτά χρονικά διαστήματα στη διάρκεια του Ευρωμπάσκετ, θα δημοσιοποιώ σε αυτό το Blog την τοποθέτησή μου για τους αγώνες της επίσημης αγαπημένης όλων των Ελλήνων, αλλά και εάν χρειαστεί, θα συζητάμε γενικά για τη διοργάνωση, την εμφάνιση των υπολοίπων ομάδων, ειδικά όσο προχωρά το Ευρωμπάσκετ.

Ως εισαγωγή, θα ήθελα να εκφράσω τις ευχές μου για καλή επιτυχία στον προπονητή, το επιτελείο του, τους παίκτες και τα μέλη της Εθνικής μας ομάδας.

Η Ελλάδα έχει μακρά παράδοση στο μπάσκετ, κι εκτιμώ ότι δικαίως το θεωρούμε Εθνικό μας σπορ και ευελπιστούμε σε μια ακόμη λαμπρή πορεία.

Ασφαλώς η φετινή Εθνική ομάδα, έχει διαφορές με την Εθνική που μας έφερε τις επιτυχίες από το 2005 κι έπειτα. Θεωρώ ότι ίσως διανύουμε ένα μεταβατικό στάδιο και οι απουσίες μεγάλων παικτών μας δίνουν τη δυνατότητα να βάλουμε στο πνεύμα της Εθνικής νέα παιδιά και να αναδείξουμε περισσότερο το ρόλο ορισμένων παικτών που έχουν πιο πολλές παρουσίες και καλούνται πλέον να σηκώσουν το μεγαλύτερο βάρος του φορτίου.

Νομίζω ότι η διάκριση σε αυτή τη διοργάνωση ίσως να προϋποθέτει και λίγη τύχη, για όλες τις ομάδες,, θα είναι δηλαδή και θέμα μέρας.

Αναγνωρίζοντας ότι το επίπεδο είναι πολύ υψηλό παρά τις αρκετές απουσίες, περιμένω ένα πολύ ανταγωνιστικό τουρνουά.

H μόνη πρόβλεψη που μπορώ να κάνω, αφορά στο μεγάλο φαβορί την Ισπανία, μολονότι δεν έχει κατακτήσει ποτέ χρυσό μετάλλιο σε Ευρωμπάσκετ.

4 σχόλια:

  1. Coach καλησπέρα και συγχαρήτηρια για τις αναλύσεις σου.Συμφωνώ και εγώ ότι το φαβορί είναι η Ισπανία (ο Σκαριόλο δεν ξέρω αν το πιστεύει),θα ήθελα όμως την άποψη σου για το ποιές ομάδες θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν οι ευχάριστές εκπλήξεις (π.χ. Αγγλία) και να πλασαριστούν στη 4άδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κύριε ΖΟΎΡΟ ποιός προπονητής κατά τη γνώμη σας είναι αυτός που περιμένετε να αναδειχθεί ο MVP της διοργάνωσης και από ποιόν προπονητή πιστεύεται ότι μπορούμε να διδαχθούμε νέα «πράγματα» ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΗΛΙΑ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ .ΑΣΧΟΛΟΥΜΕ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΚΑΙ ΠΑΙΖΩ 20 ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΧΡΟΝΙΑ.ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΦΙΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΝΤΥΠΩΣΗ!ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΘΕΩΡΩ ΤΟΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ .ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΤΟΥ .ΑΛΛΑ ΘΕΩΡΩ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΤΑΙ Ο ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ 1 ΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ 2!!!!!!ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΚΑΝΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΩΣΠΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΛΩΝΕΙ ΟΛΗ ΤΟΥ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΚΟΡΑΡΙΣΜΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ!ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΙ ΠΛΗΡΕΣΤΕΡΟ ΠΛΕΙΜΕΚΕΡ ΣΤΗΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΛΑΘΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΠΙΠΟΛΑΙΟΣ .ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΤΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ 1 ΤΟΝ ΣΠΑΝΟΥΛΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ 2 , ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΑΘΗ ΣΤΗΝ 1 ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΕΝΤΑΔΑ, ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΠΟΤΕ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ!ΠΑΡΑΤΗΡΩ ΕΠΙΣΗΣ ΠΩΣ ΟΤΑΝ ΜΠΑΙΝΕΙ Ο ΚΑΛΑΘΗΣ ΑΛΛΑΖΕΙ ΟΛΗ Η ΟΜΑΔΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ !ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ. ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΗΛΗΚΙΑΣ ΠΑΙΧΤΗ ΑΛΛΑ ΩΡΙΜΟΤΗΤΑΣ ΣΚΕΨΗΣ .ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κ. Ζουρέ καλησπέρα και ευχαριστούεμ για τις όμορφες αναλύσεις σας.
    Θα ήθελα το σχόλιό σας σε κάτι που οι σχολιαστές μας αποφεύγουν επιμελώς να μιλήσουν: την αστοχία του Σόφο στις βολές. Ενώ αναλύουν αρκετά καλά τα ματς, ποτέ δεν είπαν ότι το απλό σύστημα ΟΛΩΝ των αντιπάλων μας (και αποδίδει) είναι να κάνουν αμέσως φάουλ στο Σόφο, καθώς είναι αρκετά τραγικος σε αυτό το κομμάτι (έχει 52%)... Πιστεύω ότι έτσι είναι δίκοπο μαχαίρι η χρησιμότητά του για την ομάδα, αφού μας στερεί σημαντικούς πόντους. Επίσης κατεβάζει πολύ λίγα ριμπάουντ, σε σχέση με τον όγκο του και τη θέση του. Σίγουρα προσφέρει πολύ σε άλλους τομείς, αλλά ίσως και να υπερτιμάται κάπως η προσφορά του (πάντα για τους σχολιαστές μιλάω), ίσως γιατί καθε τόσο προσφέρει θεαματικά καρφώματα (αλλά και αυτά για 2 μετράνε).
    Ευχαριστώ και καλή μας συνεχεια!
    Αλέξανδρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή