Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2009

Ο καλύτερος επίλογος της α' φάσης

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ολοκληρώθηκε για την Εθνική μας ομάδα η α’ φάση του Ευρωμπάσκετ.

Θα πρέπει να σας πω ότι παρακολούθησα σε απευθείας μετάδοση το δεύτερο ημίχρονο του αγώνα μας με το Ισραήλ, και είδα αργότερα το πρώτο ημίχρονο, διότι εκείνη την ώρα τελείωνε το φιλικό της ομάδας μου, του Πανελλήνιου με το Μαρούσι.

Με χαρά, όμως, διαπίστωσα ότι η Εθνική μας για μια ακόμη φορά μας άφησε όλους ικανοποιημένους με την εμφάνισή της αλλά και με την αποτελεσματικότητά της, αφού κλείνει τον πρώτο κύκλο της διοργάνωσης αήττητη, κι όπως με πληροφόρησαν από το αθλητικό τμήμα του in.gr, που έχουν άμεση πρόσβαση στα στατιστικά, με την καλύτερη επίθεση του Ευρωμπάσκετ έως τώρα και την μοναδική «100άρα» της α’ φάσης!

Αυτό ασφαλώς από μόνο του είναι ένα εντυπωσιακό στοιχείο, αν και στον αγώνα με το Ισραήλ, δεν υπήρχε βαθμολογικό ενδιαφέρον, γεγονός το οποίο συνέβαλε να γίνει ένα πιο ανοιχτό παιχνίδι με γρήγορο ρυθμό και ψηλό σκορ.

Από την αρχή του ματς διαπιστώσαμε ότι έχοντας εξασφαλίσει από χθες την πρόκριση και την μεταφορά των 2 νικών στην β’ φάση, η Εθνική μας είχε τη δυνατότητα να μοιράσει το χρόνο συμμετοχής σε όλα τα παιδιά, να ξεκουραστούν πάλι κάποια βασικά γρανάζια όπως ο Μπουρούσης που δεν αγωνίστηκε, ή ο Σπανούλης με τον Ζήση και να μπουν ακόμη περισσότερο στο πνεύμα και σε αγωνιστική ετοιμότητα ο Καϊμακόγλου, κι ο Γλυνιαδάκης όπως κι οι υπόλοιποι καινούργιοι παίκτες.

Ξεχωριστά θα μιλήσω για τον Καλαμπόκη, που πάλι (όπως στον αγώνα με τα Σκόπια) είχε το μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής και ακόμη πιο ενεργό ρόλο ενώ ξεκίνησε στην πεντάδα μαζί με τον Καϊμακόγλου.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, η Εθνική μας είχε ορισμένα εξαιρετικά διαστήματα σε άμυνα κι επίθεση, πήρε το αποτέλεσμα που ήθελε, έκανε τα πειράματα που χρειάζεται εν όψει της β’ φάσης και πάει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για την επόμενη τριάδα αγώνων.

Το είπα και χθες, ότι κάθε βραδιά που περνάει και η Εθνική μας κερδίζει, ανεβαίνει η ψυχολογία όλων, δυναμώνει η ομάδα σαν σύνολο και όλοι οι παίκτες βρίσκουν σιγά-σιγά τους ρόλους τους. Λεπτομέρεια, που είναι πάρα μα πάρα πολύ σημαντική για τα πολύ δύσκολα παιχνίδια που έρχονται.

Για μια ακόμη φορά, επιτρέψτε μου να συγχαρώ τον προπονητή, το επιτελείο και τους παίκτες της Εθνικής μας για την προσπάθειά τους και τις έως τώρα επιτυχίες τους και να τους ευχηθώ καλή συνέχεια.

2 σχόλια:

  1. γεια σου coach. Τωρα που εχουμε μια πρώτη σοβαρή εικόνα έως που πιστεύεις ότι μπορεί να φτάσει η Εθνική μας;

    Μήπως είναι λίγο άδικο το συ΄στημα, δηλαδή κάνεις ας πούμε 6-0 νίκες σε α' β' φάση, και στο πρώτο χιαστί, τον προημιτελικό δεν εισαι σε καλή μέρα, σου πάνε δυο τρια πράγματα στραβά, είναι καλύτερα ο αντίπαλος και χάνεις.
    Οπότε μπορείς να τελειώσει με 8-1 νίκες και να βγεις... 5ος!!!

    Θα μου πεις, πρότεινέ μας εσύ ένα άλλο σύστημα. Έλα όμως που δεν έχω...

    Ευχαριστώ

    Μπάμπης, Κ.Πατήσσια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πάντως καλό θα ήταν να περιορίζονταν προς το παρόν τα διθυραμβικά σχόλια,καθώς οι ομάδες που αντιμετωπίσαμε ήταν πολύ χαμηλής δυναμικότητας.(Τους Κροάτες που έχαναν μεχρι και 17 πόντους διαφορά από τους Σκοπιανούς δεν μπορείς να τους θεωρήσεις ανταγωνιστική ομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή