Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2009

Οι άμυνες ζώνης στο κλειστό σκορ

Το βράδυ του Σαββάτου στην εκπομπή της ΕΡΤ για το Ευρωμπάσκετ, όπου με φιλοξένησαν, έλεγα ότι θα δούμε μέχρι που φτάνουν οι δυνατότητές μας όταν θα παίξουμε εναντίον ζώνης και το σκορ θα είναι κλειστό.

Δυστυχώς επαληθεύτηκα, διότι η Ρωσία με τις ζώνες της έγινε η πρώτη ομάδα η οποία μας κερδίζει σε αυτή τη διοργάνωση.

Μέχρι στιγμής, όσοι είχαν δοκιμάσει την ζώνη ως όπλο για να μας αντιμετωπίσουν, το έκαναν όταν η διαφορά ήταν υπέρ μας και μάλιστα κοντά στους 20 πόντους.

Αυτό σημαίνει ότι η Εθνική μας θα πρέπει να ψάξει και να βρει τρόπους αναχαίτισης της ζώνης, ακόμη και σε βραδιές που δεν σουτάρει καλά από το τρίποντο, όπως με τη Ρωσία

Ασφαλώς μεγάλο ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα έπαιξαν τα ριμπάουντ. Ειδικά αυτά που διεκδικήθηκαν στην ελληνική ρακέτα. Διότι οι Ρώσοι πήραν στο πρώτο ημίχρονο περισσότερα επιθετικά από τα δικά μας αμυντικά κι έκαναν δεύτερες και τρίτες επιθέσεις.

Στο τέλος, ισορροπήσαμε και σε αυτόν τον τομέα, πήραμε κι εμείς πολλά επιθετικά ριμπάουντ κι από τα θετικά στοιχεία του ματς ήταν ότι δείξαμε χαρακτήρα όταν βρεθήκαμε στο -10, με λίγα λεπτά για τη λήξη.

Ο τελικός για την πρώτη θέση του ομίλου, βέβαια, είναι με τη Γαλλία, αλλά θα πρέπει να νικήσουμε για να αποφύγουμε τυχόν κατρακύλισμα μας και σε θέση κάτω από τη δεύτερη, αφού η Ρωσία έχει πιο εύκολο έργο στην τελευταία αγωνιστική κόντρα στα Σκόπια, κι αν εμείς χάσουμε από τη Γαλλία μας αφήνει τρίτους.

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΣΑΣ:

Προς «Ανώνυμο» που θεωρεί λάθος ότι δεν παίζει στο «2» ο Σπανούλης με «1» τον Καλάθη:

Νομίζω ότι μπορεί να παίξει έτσι η Εθνική, είναι σωστή η σκέψη σου. Σε κάθε περίπτωση ο χρόνος συμμετοχής του Σπανούλη δεν πρέπει να υπερβαίνει κάποια όρια ώστε να αντέξει και να βγάλει όλο το τουρνουά.

Προς Μπάμπη για το εάν είναι άδικο το σύστημα.

Εν μέρει συμφωνώ αλλά έτσι συμβαίνει πάντα. Ακόμη και στο πρωτάθλημα της Α1, όχι μόνο σε τόσο μικρές διοργανώσεις. Γιατί ακόμα και στην Α1 μπορεί να κάνεις μια καταπληκτική κανονική περίοδο αλλά μετά να χάσεις το πρώτο εντός έδρας ματς των πλέι οφ και να γκρεμιστεί ότι έχτιζες για μήνες!

6 σχόλια:

  1. 1) Kόουτς πως μπορεί να αντιμετωπιστεί η "ματς απ" ζώνη που παίζει η Ρωσία. Μήπως έλειπε η δημιουργία από την ελληνική ομάδα;

    2) Μήπως ο Καζλάουσκας έπρεπε να ρισκάρει λίγο περισσότερο στο πρώτο ματς που η Ελλάδα βρέθηκε να είναι από την αρχή πίσω στο σκορ;

    Γιώργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Από τη στιγμή που η περιφέρειά μας έχει εμφανές πρόβλημα πως θα σταματήσουμε αυτόν τον Πάρκερ στο ματς με τη Γαλλία;
    Κι επίσης με τόσο αθλητικούς αντιπάλους που πηδάνε... στο Θεό, έχουμε τύχη στον τομέα των ριμπάουντ που μας στοίχισε σήμερα με τη Ρωσία;
    Ευχαριστώ
    Δημήτρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Νομίζω ότι στους δύο τελευταίους αγώνες της Εθνικής φάνηκαν καθαρά οι δυνατότητες μας οι οποίες δυστυχώς είναι περιορισμένες.Δεν έχει απολύτως καμία σημασία αν βγούμε δεύτεροι ή τρίτοι αφού είναι σίγουρο ότι θα παίξουμε με μία εκ των Τουρκία,Σερβία,Σλοβενία,Ισπανία οι οποίες είναι όλες(εμφανώς) καλύτερες ομάδες από εμάς.Θα ήμουνα πολύ ευχαριστημένος αν πάρουμε την 5η θέση, κάτι το οποίο θεωρώ επίσης δύσκολο.Ο Σπανούλης δεν μπορεί να κάνει τα πάντα. Υπάρχουν παίκτες που δεν παίζουν σχεδόν καθόλου. Μόνο εμείς το κάνουμε αυτό. όσον αφορά για τα ριμπάουντ και τις άμυνες ζώνης, έχω να πω αυτά ήταν διαχρονικά προβλήματα, που δυστυχώς κανένας προπονητής δεν κατάφερε να επιλύσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κατα την άποψη μου - ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ - Η Εθνική μας στερείται κλασικού σουτέρ.Ποιός θα μπορούσε να αναλάβει αυτό το ρόλο ???? Κατά τη δική μου άποψη ο ΤΣΑΛΔΑΡΗΣ (με δεδομένες τις υπόλοιπες απουσίες) θα έπρεπε να είναι στη δωδεκάδα, για να αναλάβει αυτό το ρόλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Coach άλλη μία ερώτηση και μάλιστα ενόψη εκλογών.Θα σας ζήταγα να ψηφίσετε την καλύτερη ΑΛΛΑ ΒΑΣΙΚΑ να ψηφίσετε τη χειρότερη πεντάδα (σε σχέση με το περιμέναμε και τι πρόσεφεραν ) του eurobasket

    ΑπάντησηΔιαγραφή