Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009

Ριμπάουντ και χαμηλά ποσοστά

Πριν καν αρχίσει ο αγώνας της Ελλάδας με τη Γαλλία, θεωρούσα στοιχείο-κλειδί για την έκβασή του, τα ριμπάουντ. Δυστυχώς όμως ήμασταν πολύ κακοί, με αποτέλεσμα, όπως και στον αγώνα με τη Ρωσία, οι αντίπαλοί μας να έχουν ειδικά στο πρώτο ημίχρονο περισσότερα επιθετικά ριμπάουντ από τα δικά μας αμυντικά.

Μόνο όταν χαλάρωσαν κάπως οι Γάλλοι πήραμε και κάποια ριμπάουντ. Επίσης σε αυτά τα δύο τελευταία μας παιχνίδια, δεν είμαστε ιδιαίτερα εύστοχοι και σε συνδυασμό με τις συνέπειες των ριμπάουντ ήλθαν οι δύο ήττες.

Το ευχάριστο για την Εθνική μας στον αγώνα με τη Γαλλία, ήταν πως όταν μπήκαν στο παρκέ παιδιά από τον πάγκο, της έδωσαν φρεσκάδα κι έδειξαν ότι μπορούμε να τους υπολογίζουμε στη συνέχεια, διότι βοήθησαν και την ομάδα να ανακάμψει.

Παράλληλα απέδωσε και το σχήμα στα γκαρντ με τον Καλάθη πλέι μέικερ και τον Σπανούλη στο «2». Ο Καλάθης άνοιξε τα ρήγματα, είχε τη δυνατότητα να δημιουργήσει κι έδωσε άλλον αέρα στον Σπανούλη.

Πάμε τώρα στο χιαστί παιχνίδι περιμένοντας τον αντίπαλό μας, και φυσικά ευελπιστούμε να συνεχίσουμε και να φτάσουμε ακόμη πιο ψηλά.

Σαν μια πρώτη εικόνα μεταξύ των τεσσάρων υποψηφίων αντιπάλων μας, έχω να πω τα εξής:

Η Τουρκία και η Σερβία είναι δύο πολύ δυνατά συγκροτήματα, που παίζουν εξαιρετική άμυνα κι είναι ιδιαίτερα δυνατές ομάδες σε αυτή τη διοργάνωση.

Η Ισπανία είναι μια παγκόσμια δύναμη του μπάσκετ και στα χιαστί σίγουρα θα παλέψει πολύ περισσότερο κι ίσως δείξει καλύτερη εικόνα από αυτήν στις δύο φάσεις των ομίλων.

Η Σλοβενία είναι πολύ δυνατός αντίπαλος, με παίκτες που έχουν καλή μπασκετική παιδεία κι έχουν δείξει πολύ καλά στοιχεία σε αυτό το τουρνουά.

Πριν απαντήσω σε άλλες ερωτήσεις θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη για τυχόν καθυστέρηση στις απαντήσεις ή αν άφησα κάποιο ερώτημά σας αναπάντητο. Είναι οι υποχρεώσεις του Πανελλήνιου τέτοιες, αυτή την περίοδο, με διπλές προπονήσεις που έχω ελάχιστο χρόνο, και προσπαθώ όταν βρίσκω την ευκαιρία να βλέπω τα ματς του Ευρωμπάσκετ, είτε ζωντανά, είτε σε DVD.

Στον «Coach της εξέδρας» έχω να πω:

Από τώρα και εξής θα φανούν οι παίκτες που έχουν εκτός από την ποιότητα και την καρδιά που χρειάζεται σε αυτά τα ματς για υψηλού επιπέδου.

Φίλε, Σωτήρη συμφωνώ στα περισσότερα κομμάτια από αυτά που λες αλλά από την άλλη μην ξεχνάμε ότι το μπάσκετ είναι άθλημα που είναι μετράει πολύ η ψυχολογία. Έτσι, στο χιαστί ματς μπορεί κάποια ομάδα η οποία δεν είχε καλή απόδοση στους ομίλους να κάνει μια νίκη κι αυτόματα να ανέβει πάρα πολύ στο υπόλοιπο του τουρνουά όπου θα κριθούν και τα μετάλλια.

3 σχόλια:

  1. Κύριε Ζουρε,
    δεν ξέρω αν συμφωνείτε, αλλά αν δούμε το ευρωμπάσκετ με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα, και σαν ουδέτεροι και όχι σαν Έλληνες, η Ελλάδα δεν δικαιούται κάτι παραπάνω από 4αδα (το πολύ). Ελπίζω βέβαια οι παίκτες να κάνουν την υπέρβαση και να με διαψέυσουν, αν και με τόσους νέους παίκτες δεν θα είανι εύκολο στο χιαστί. Τέλςο πάντων μην ξεχμάνε ότι χτίζουμε μέλλον φέτος, και δεν πάμε για το χρυσό.
    Καλή μας επιτυχία!
    Αλέξανδρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κατά τη γνώμη μου χθες έλειψε και το πάθος. Είπαμε, πολύ πιο αθλητικοί οι Γάλλοι, αλλά να μην πάμε πρώτοι στη μπάλα ούτε μια φορά; Να δω πότε θα σταματήσουν να ψάχνουν το Σοφοκλή από την κορυφή και θα δώσουν τη μπάλα στο πλάι. Είπαμε, η ομάδα έχει περιορισμούς αλλά ορισμένα πράγματα είναι απλά. Όπως η διαπίστωση ότι ο Φώτσης πλέον δε μπορεί να κάνει δεύτερη ντρίμπλα: οπότε τί τη θέλει την προσποίηση στο τρίποντο, αφού μετά κάνει μια ντρίμπλα και σταματάει; είτε μπουμπούνα το (που το έχεις), είτε γύρνα τη μπάλα γρήγορα να βγει το ελεύθερο σουτ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα διαφωνισω με τον Αλεξανδρο στο οτι η Ελλαδα δεν δικαιουτε κατι παρανω απο 4αδα. Μπορει να ειμαστε με βασικοτατες ελλειψεις, μπορει να ειχαμε σχετικα ευκολο προγραμμα ως τωρα και οι ηττες που καναμε να ηταν στα πιο δυσκολα παιχνιδια αλλα αυτο πιστευω δεν σημαινει και πολλα βαση της δυναμικοτητας μας αλλα και την σπουδαιοτητα των παιχνιδιων που χασαμε. Το Euro στην ουσια τωρα αρχιζει και φυσικα θα συμφωνισω με τον κ. Ζουρο στο οτι εκτος απο ποιοτητα μετραει η καρδια και η ψυχολογια. Και η ομαδα αυτη ηδη και σε αυτο το τουρνουα εχει δειξει οτι τα εχει αυτα τα χαρακτιριστικα. Αν βγαλουμε τον καλο μας εαυτο απεναντι στους τουρκους και δεν αντιμετωπισουμε φαινομενα τυπου "Delfino" , "Monia" h "Schaffartzik" απο Ilyasova και Turkoglu, τοτε πιστευω πως το Σαββατο θα αντιμετωπισουμε αλλη μια φορα τους Ισπανους.
    Καλη μας τυχη - Κωστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή